27 Ocak 2013 Pazar

Soykırım'a uğramışların Soykıran'a Dönüşmesi


Yahudi ırkının tarihi travmatiktir! Bu milletin geçirdiği büyük acılar tüm dünyayı hâlâ meşgul eden sonuçlar doğurmuştur! Kitab-ı Mukkaddes'in sayfalarında Yahudilerin binlerce yıl boyunca nasıl horlandıkları ve aşağılandıkları bahsiyle beraber Tanrı'nın pek çok kavim içinden onları seçtiği ve onlara pek çok vaatte bulunduğu yazılıdır! Bu yaman çelişkiye rağmen Yahudiler, Batılı bir yazarın, James J. Davis'in dediği gibi "kendi tarihleri ile büyülenmiş" bir millettir.

Sürgünlerden, kıyımlardan, zulümlerden kurtularak günümüze kadar gelmelerini ve bugün Orta Doğu'da "Vadedilen Kıyamet"i çıkartmak için gösterdikleri çabaları belki de binlerce yıllık büyüye bundan doğan aldatıcı nefis emniyetine bağlayabiliriz!
...
II. Dünya Savaşı'nda dehşet verici bir zulüm ve kıyıma uğrayan Yahudiler'i kurtuluşa ulaştırmak için büyük oynayan, Filistin'de devlet kurmak için çabalayan Siyonistleri destekleyen Batılı politikacılarda dahi çok erken dönemde şüphe uyandırmaya başlamışlardı. Yahudiler, hem milyonlarca masum ferdini Nazi ırkçılarına kurban verip hem de, "Acaba mazlumların zalime dönüşme ihtimali var mı?" sualine muhatap olmayı başararak yine kendilerine mahsus kalabilmişlerdir!

I. Dünya savaşından önce II. Abdülhamid Han'a Filistin'de devlet kuracak toprak karşılığı tüm dış borçlarını karşılamayı taahhüt eden Siyonist Thedor Herzel'in selefleri bakın onları can-ı gönülden destekleyen İngiliz Devlet Adamı Winston Chuchill'e neler söyletmişler...

Okuyun, kararı siz verin:

YAZIYI OKUMAK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN
Türkkaya Ataöv, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi

Başlık: FİLİSTİN SORUNUNUN ARDINDAKİ GERÇEK: İSRAİL'İN KURULUŞUNA KADAR
Yazar(lar):ATAOV, Türkkaya, Cilt: 25 Sayı: 3 DOI: 10.1501/SBFder_0000001240 Yayın Tarihi: 1970

YAZININ TAMAMINI ŞU ADRESİ TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ
http://dergiler.ankara.edu.tr/detail.php?id=42&sayi_id=433 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder