7 Kasım 2012 Çarşamba

Beni Unutma çünkü Evim Sensin!

Evim Sensin filminin hikayesi, Burak Göral'ın senaryosunu yazdığı Beni Unutma filminin hikayesi ile aynı çizgide ilerliyor. Bu yüzden hiç heyecan duymadığım gibi bir yıl arayla aynı öyküyü farklı bir yönetim biçimi ve farklı oyuncularla da olsa izlemek beni çok sıktı.

Liseli kızlar ve oğlanlar için çekilmiş filmi, sevgiyi hayatlarına sokamayan, ancak beyazperdede gördüklerinde hatırlayıp iç geçiren anaç kadınlar ile geçkin erkekler de hıçkıra hıçkıra seyrediyor.

Filmin aslı bir rivayete göre Güney Kore filminden alınma imiş. Olabilir. Nitekim Özcan Deniz, Senaryo hanesine adını "Uyarlama Senaryocu" olarak koymuş... İşin dedektiflik kısmı bir yana ben asıl şunu merak ediyorum.

Aynı öykü, Beni Unutma ismiyle canlandırıldığında neden gişeleri zorlamaz da Evim Sensin adıyla gösterildiğinde 007'yi bile sollar?

Bu soru, Türk sinema seyircisinin izleme alışkanlığını ortaya koyacağı gibi gişeyi kontrol edenlerin ve yapımcıların şifrelerini verebileceği için için sinema akademisyenleri tarafından incelenmelidir. Onun dışında bahse değer bir yanı var mı yok mu seyircinin takdirine bırakıyorum.


1 yorum:

  1. Evet Aynen..Ellerinize Saglik..Ben "Evim Sensin"i Izledigime Pisman Oldum. "Beni Unutma" Gibi Muhtesem Bir Filme Büyük Haksizlik..Özcan Denizi Kiniyorum!

    YanıtlaSil