21 Mart 2010 Pazar

Özel Kuvvetler: Derin Gerçekler Üzerine Derin ve Komik Taşlamalar


Grant Heslov, yanına George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor ve Kevin Spacey gibi Hollywood’un dev isimlerini alıp uçuk kaçık bir komediye imza atmış: Haber peşindeki Wilton’un tanıştığı Cassady’ye göre, Yeni Dünya Ordusu’nun farklı savaş yöntemleri vardır.

Savaşçı Rahipler adlı birlik, düşmanın zihnini okuma, duvardan geçme gibi yeteneklere sahip özel kişilerden oluşmuştur. Cassady’nin görevi ortadan kaybolan program yaratıcısı Django’yu bulmaktır. Wilton da Cassady’nin peşine takılır.

Sanki hikâyeyi yazanlar önce hap, sonra kokain, sonra LSD, sonra eroin alıp sahneleri öyle yazmışlar… Fakat film bittiğinde durumun bu kadar basit olmadığını idrak ediyorsunuz. Hatta merdivenlerden inmek yerine duvardan geçmeyi denemek bile isteyebilirsiniz!

Türkiye’de Özel Kuvvetler (The Men Who Stare at Goats), adıyla gösterilen filmde ABD’nin siyaset, askerilik ve istihbarat kurumlarına yapılan “derin taşlamaların” altında pek çoğunu bilmediğimiz “derin gerçeklerin”  yatığına emin olabilirsiniz. Geçmişteki kirliliğe yapılan eleştirilerin yanında Grant Heslov, günümüz yeni Amerikan politikalarına karşı dudak ısırtacak kadar sert hiciv çuvaldızlarını batırıyor!
Filmi pek beğendim, kahkahalar atarak izledim.

Çok komik ve bir o kadar düşündürücü filmi bilhassa ABD ile stratejik ortaklık yapan bizim sivil, asker bürokratlara tavsiye ediyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder