1 Aralık 2014 Pazartesi

Boğaziçi Film Festivali ödül gecesiyle sona erdi

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından
ikincisi düzenlenen II. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 28 Kasım Cuma akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.
Sunuculuğunu Ebru Akel’in üstlendiği II. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Ödül leri şöyle paylaştırıldı.
En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film - ADEM BAŞARAN - Orhan İnce
En İyi Ulusal Kısa Belgesel Film - CİBİK - Turgay Kural
UBSD Yapım Destek Fonu En İyi Kısa Film - EN UZUN YOL - Enes Ateş
En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film - THE CHICKEN - Una Gunjak
En İyi Uluslararası Kısa Belgesel Film - I EXIST! – Ahmed Abdelnaser
En İyi Göru¨ntu¨ Yönetmeni - CATHEDRALS - Eva Katherina Bühler
En İyi Senaryo - THE CHICKEN - Una Gunjak
En İyi Kurgu Yönetmeni - I EXIST! – Ahmed Abdelnaser
En İyi Erkek Oyuncu - ÖĞRETMEN - Fatih Sönmez
En İyi Kadın Oyuncu - INVISIBLE SPACES – Nino Shengelaia
En İyi Çocuk Oyuncu - THE CHICKEN - Iman Alibalic
Jüri Özel Ödülü - BALCONY – Lendita Zeqiraj
Jüri Özel Ödülü - OUR WEAPON IS OUR TONGUE – Cristian Cartier
İzleyici Ödülü - İRME - Mert Gökalp
İBB Özel Ödülü - ÇIRAKSIZ USTALAR

Dünya ve Türk sinemasının önemli isimleri jüride buluştu

Jüri Coşkun Çokyiğit, Omar Metwally, Kristina Krepela, Amy Fox, Mick Casale, Carol Dysinger, Prakash Sharma, Tarık Tufan, Bora Gökşingöl, Cihan Aktaş, İlksen Başarır, Hamit Aydın, Ferhat Aslan, Abdurrahman Öner ve Semir Arslanyürek’ten oluştu.

Büyük Ödül Jürisi ise Altın Küre Başkan Yardımcısı Lorenzo Soria, Belçim Bilgin, Oscar’a aday kısa filmi Buzkashi Boys filminin yönetmeni Sam French, ödüllü yapımcı yönetmen Yasmine Golchan ve Oscar ödüllü, Oscar’a aday gösterilmiş olan birçok ismin koçluğunu yapan Ivana Chubbuck’tan oluştu.

Özel tasarım ödül

Bu yıl verilen ödüller festivalin simgesi olan yunusun özel bir tasarımla hazırlandı. Kuyumculuk sektörünün önemli ismi Atasay tarafından hazırlanan ödüller, büyük ilgi çekti.

Ayrıca, jüri üyelerine Türkiye’nin simgelerinden biri olan özel el yapımı orijinal Türk çini hediyeler verildi. El yapımı hediyeler, dünya çapında kendi yaptığı çinilerle adını duyuran İsmail Yiğit tarafından yarışmaya özel olarak hazırlandı.

14 Kasım’da başlayan 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde Atlas Büyük Salon, Cine Majestik Sinemaları, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Tophane-i Amire ve Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde katılımın ücretsiz olduğu etkinliklere ulusal ve uluslararası birçok önemli isim katıldı.

Aynı zamanda, Türkiye - Polonyo diplomatik ilişkilerin başlamasının 600’üncüyılı çerçevesinde “Onur Konuğu Ülke: Polonya” olarak çeşitli film gösterimler ve programlar yapıldı.

Yakın coğrafyamızın filmleri “Asya'nın Renkleri” başlığı altında toplanarak, ana akım sinemanın örnekleri “Gişe Filmleri” başlığı altında gösterimi yapıldı.

“Bir Portre: Derviş Zaim” başlığı altında da Derviş Zaim'in bütün filmlerinin gösterimi gerçekleştirildi.

Festival kapsamında, ayrıca, Türkiye sinemasının yaşayan ikonu Cahide Sonku anısına yapılan ve Zeynep Farah Abdullah’ın rol aldığı “100-5=CAHİDE” video performansı büyük ilgi gördü.

Brad Pitt, Halle Berry, Eva Mendes, Kate Bosworth, Jim Carrey, Jessica Alba, Jessica Biel, Amy Smart, Beyoncé gibi ünlülerin koçluğunu yapan Ivana Chubbuck, aralarında Belçim Bilgin, Cansu Tosun, Omar Metwally, Aynur Aydın, Şükrü Özyıldız gibi profesyonel oyunculara 2 günlük masterclass eğitimi verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder