25 Mart 2014 Salı

Beyoğlu Kontu’ndan ‘Vampirler’ resim sergisi

Nam-ı diğer ‘Beyoğlu Kontu’ Giovanni Scognamillo’nun ‘Vampirler’ resim sergisi 28 Mart 2014’te Leonardo Sanat Galerisi’nde açılıyor. Açılışta Scognamillo’nun ‘Dehşetin ve Korkunun Kapıları’ isimli kitabı da yeni edisyonu ile okurlarıyla buluşturulacak. Korku ve fantazyanın önemli kalemlerinden biri olan nam-ı diğer ‘Beyoğlu Kontu’ Giovanni Scognamillo, okurlarına ve sanatseverlere yeni sürprizler yapmaya devam ediyor.


Türk Sinema Tarihi, Dracula mito perenne/ Dracula Sonsuz Mitos, Fantastik Türk Sineması, Beyoğlu Kabusları ve Diğer Öyküler, Ziyaretçiler, Canavarlar Yaratıklar Manyaklar, Dehşet Öyküleri ve İstanbul Gizemleri gibi 50’nin üzerinde esere imza atan Scognamillo, korku ve fantastik meraklılarını bu kez de çizimleriyle buluşturuyor.

Scognamillo’nun 28 Mart 2014’te Leonardo Sanat Galerisi’nde açılışı yapılacak olan ‘Vampirler’ resim sergisinde sanatseverler; canavarların, kurbanların ve tabi sonsuz mitos vampirlerin ürkütücü dünyasında kaybolacak. Kan çiçekleri ile tasvir edilen vahşi ve gizemli ormanlar, ejderhalar, yarasalar ve dünyanın farklı ülkelerinden Meksikalı, Çinli, Mısırlı ve hatta uzaylı vampirleri resmeden sanatçı kendine has tekniği ile sanatseverleri dünyasına çekmeyi başarıyor.

Keçeli kalemle kağıt üzerine ‘dalga yöntemi’ adını verdiği bir teknikle resimlerini çizen Scognamillo’nun çalışmalarında özellikle kullandığı canlı renkler dikkat çekiyor. Sıcak ve soğuk tonları cesurca bir arada kullanan sanatçının ayrıca siyah beyaz eserleri de bulunmakta.

Resimlerini çizerken önceden herhangi bir şey tasarlamadığını söyleyen Giovanni Scognamillo, “Her şey çizme ihtiyacı ile başlıyor. Kağıdın başına oturduğumda çizmek istediğim görüntüler zihnimde beliriyor. Tıpkı bir filmin kareleri içindeymişim gibi görüntüler canlanıp hareket ediyor. Çocukluğumdan beri korku ve fantazyaya ilgi duyuyorum. Yabancısı olmadığım bir dünya ve ben bu dünyayı eserlerimle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Scognamillo, eserlerinde kapitalist sisteme de bir gönderme yaptığını belirterek, “Aslında gerçek vampir kapitalist sistemin kendisi. Sorun şu ki, kaçıp sığındığımız fantazya mı gerçek, yoksa gerçek olduğunu sandığımız yaşadığımız dünya mı? Kaçımız bunun ne kadarının farkındayız?” diye konuştu.


28 Mart Cuma 2014’te gerçekleştirilecek ‘Vampirler’ resim sergisi açılışında ayrıca Scognamillo’nun Bilge Karınca Yayınevi’nce hazırlanan ‘Dehşetin ve Korkunun Kapıları’ isimli kitabı da yeni edisyonu ile okurlarıyla buluşturulacak.20 gün sürecek olan sergiyi meraklıları Leonardo Sanat Galerisi’nde 18 Nisan 2014’e kadar ziyaret edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder