15 Ekim 2012 Pazartesi

Güzelliğin On Par'Etmez filmi, Eleştirilerime Dayanamadı ve Çifte Vatandaş Tabak'ı Ortak Ekledi

Tabak, Avusturya Filmi İle Altın
Portakalları Kaptı.
49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü dahil, sıkılmış portakalı bardak bardak içen Güzelliğin On Par'Etmez filminin yönetmeni Hüseyin Tabak, filminin bir Türkiye Yapımı olmadığı halde "ulusal yarışma" filmleri içinde değerlendirilmesine yaptığım eleştirilere dayanamayarak Avusturya Film Komisyonu sitesindeki yapımcıların arasına adını yazdırdı.

http://www.afc.at/jart/prj3/afc/main.jart?rel=de&reserve-mode=active&content-id=1164397024469&filme_id=1322552853016

Karlovy Vary'de Avusturya Filmi olarak yarıştığı beyanı yanında
Production:Dor Film Produktionsgesellschaft m.b.H.
http://www.kviff.com/en/films/film-detail/3752-your-beauty-is-worth-nothing/#aboutMovieAnchorAddressJS

9 civarındaki festivalde dahi Avusturya adına yarışıp Türkiye'de Türkiye Yapımı Film gibi yarışmaya katılmasının ahlaki sorumluluğu, Hüseyin Tabak'a ağır gelmiş olmalı. Ki, adını hemen ortak yapımcı olarak ekletmiş.

Katıldığı uluslararası film festivallerinde Avusturya filmi olarak yarışan ve Altın Portakal'a sunduğu film afişi dışındaki tüm afişlerinde Avusturya Yapımı olarak lanse edilen filmin ne idiğünün bir an evvel ortaya çıkmasını umuyorum!

Tepegöz, filmini zorlukla bitirdi .
Yara filmi ile başlayıp, Fatih Akın'ın Yaşamın Kıyısında filmi ile sürüp (Yaşamın Kıyısında da Oscar'a Alman filmi olarak katılmıştı) Bir Ticaret Masalı: Pazar ile devam eden şimdi de Güzelliğin On Par'Etmez ile ödülleri götürenleri ahlaklı olmaya davet ediyorum.

Türkiye'miz hepimizin. Pastadan hepimize pay düşmeli. Nüfus cüzdanı olan her bir insanın Türkiye'deki her şey üzerinde herkes kadar hakkı vardır ama ahlaklı olması şartıyla.

T.C. Kültür Bakanlığı'nın sinemacılardan toplayarak onlara ciddi şartlar ileri sürerek verdiği sinema desteği yanında, çoğunluğu asgari ücret ve altında yaşayan Türk insanın vergilerinden kesilerek dağıtılan bu paralar, öncelikle YERLİ yapımlar içindir.

Eğer vicdanınız varsa, filmini çekebilmek için evini dahi satmak zorunda kalan YERLİ sinemacılara saygı duyup bu cambazlıklardan vazgeçin.

Ahlak, hangi dünya görüşünden, hangi ırktan, hangi mezhepten... olursak olalım bizim için en gerekli şeydir!

Tüm festivalleri, sinemacıları, sinema yazanları ve bu konuda akreditasyon sorunu yaşarız korkusu ile sus pus olan meslektaşlarımı ahlaklı olmaya davet ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder