12 Ekim 2012 Cuma

49. ALTIN PORKAL'DA EN İYİ ERKEK/ÇOCUK OYUNCU SEÇİLEN ABDÜLKADİR TUNCER, GERÇEKTEN ABDÜLKADİR TUNCER MİDİR?

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünün çocuk oyuncu Abdülkadir Tuncer'e verilmesi hemen hemen herkesi şok etti. Başından beri tartışmalara neden olan Jüri Başkanı Hülya Avşar'ın jürisi de bu karar ile başkanlarının yolunda emin adımlarla ilerlemiş oldu.

Peki En İyi Erkek/Çocuk Oyuncu Abdülkadir Tuncer, gerçekten Abdülkadir Tuncer midir?
IMDB'deki bilgilere göre değildir.

Güzelliğin On Par' Etmez'de, Abdülkadir Tuncer olarak adı yazılan Tuncer, aynı sitede künyesi bulunan Kuma filminde ise Abdülkadir Gümüş olarak yer almaktadır.
Üstelik, 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışma dışı kalan Kuma filminde de rolü olan Abdülkadir Gümüş (Tuncer?)'ün performans açısından hiçbir değişiklik göstermediğini Kuma'yı izleyenler hemen fark ediyor.

Oyunculuğa bir ömür adayan, her türlü çilesini çeken pek çok sinema emekçisinin es geçilerek daha onlu yaşlarında kamera karşısına geçmiş ve her iki filmde de naif görüntüsünden başka özelliği olmayan... Profesyonel oyunculuk adına tek bir çabası olamayacak bilgisiz ve deneyimsiz bir çocuğa ödül verilmesi tüm sinema camiasında şaşkınlık yarattı.

Elbette Abdülkadir'in bu şoku yaratan jürinin tavrında hiçbir dahli yok ama ona şu soruyu sormak bizim hakkımız:

-Abdülkadir, sevgli yavrum, şansı gümüşlü evladım, ödülün hayırlı olsun ama senin soyadın Tuncer mi, Gümüş mü?


Not:
Tweet'i ile dikkatimi çeken sevgili meslektaşım Müjde Işıl'a teşekkürler... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder