SAYFALAR

22 Mayıs 2010 Cumartesi

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ALTIN SKANDALA DÖNÜŞECEK Mİ?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın görevden el çektirilmesi, ardından Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce AK Partili bir üyenin Başkan tayin edilmesi ve MHP’nin bu seçimi yanlış bularak konuyu yargıya taşımasından sonra yaşanan siyasi karmaşa ilk önce Uluslararası Altın Koza Film Festivali’ni vurdu! Altın Koza Film Festivali 12 Eylül’den sonra bir kere daha politik karmaşanın kurbanı olacak gibi görünüyor. Siyasilerin tutumu yüzünden uluslararası saygın bir festival, Altın Koza yerine Altın Skandal diye anılacak gibi görünüyor... 

Aldığım bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi festival çalışanlarının bir aydan beri maaşlarını ödemiyor. Bakanlık "Festival yapılmalıdır!" dediği halde yönetimin bu konuda, "Biz karışmayız!" yaklaşımını sergilediği iddia ediliyor. 

Ulusal ve uluslararası konuklarla ve gösterim programı ile ilgili bütün ön çalışmalar yerine getirildiği halde Altın Koza festival ekibi, Büyükşehir'den hiçbir maddi destek alamadığı için planları hayata geçiremiyor! Daha önemlisi ise 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ‘Onur Konuğu’ dünyaca ünlü yönetmen Theo Angelopoulos'un filmleri gümrükte bekletiliyor!

Geçmişte "Türk Sinematek Arşivi"nin yanıp kül olması gibi Theo Angelopoulos'un filmlerinin gümrükte telef olması ihtimalinin yaratacağı sakandalın boyutlarını siz düşünün... 

TAVSİYEM:
Altın Moza, Altın Skandala dönüşmeden Büyükşehir Belediyesi, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başbakanlığın konuya acilen el atması gerekiyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder