13 Nisan 2010 Salı

Ankara'da Muhabbet Anları: N'oldu Bu Gönlüm N'oldu Bu Gönlüm

Coşkun Çokyiğit, Hacı Bayram'da dünyanın en sıcak kanlı güvercinleri ile muhabbet ediyor ama kendisine bakan bu güzel küçük kızın içindeki sıcaklığı o anda fark edememenin "Vah"ını hep çekiyor!
N'oldu bu gönlüm n'oldu bu gönlüm / Derd-u gam ile doldu bu gönlüm / Yandı bu gönlüm yandı bu gönlüm / Yanmada derman buldu bu gönlüm  / Yan ey gönül yan yan ey gönül yan / Yanmadan oldu derdine derman ... Pervane gibi pervane gibi / Şem'ine aşkın yandı bu gönlüm / Gerçi ki kandı gerçeğe yandı / Rengine aşkın cümle boyandı / Kendide buldu kendide buldu / Matlabını hoş buldu gönlüm..

Tam arkada mavi renklerle (Gök rengi) Lâilâhe illallâh Muhemmed ün Resulallâh ve altta da Yâ Veliyullâh yazılı. Hacı Bayram Camii restore ediliyor. Onun için derununa dahil olamadım. Ancak dışarıdan muhabbet mümkün oldu...
* * *
Anamın ağzı ile "Gövercin"ler gerçekten muhteşem. Bu arada validanım farkında değildir, 14. Yüzyıl Türkçesi ile 20. Yüzyıl Türkçesini bir arada kullanır. Deryadır amma derya olduğunu bilmez:))
Bahçede gezerken birden güvercinlerin arasına düştüm! Bu benim için bir sevinç anıydı. Onlarla diyalog kurmanın en basit yolu yem vermek olduğu için ben de öyle yaptım.... Bu arada üssteki fotoğraftaki kız bana hayranlıkla bakıyordu. Eğer ona biraz yaşama sevinci, bir kaç anlık gülücük ve gelecekte hayvanlara sevgi duygusu aşılayabildiysem bu, kesinlikle benden değil, Hacı Bayram Veli'nin manevi himmetindendir. Eminim. 

Pan'ın teneffüsünden bahseden Necatigil üstat Hacı Bayram'ın ruh sağaltıcı "Gövercin"lerini bilmiyormuş. Yazık.
Ve güvercinler benden korkmaz oldular. Avuçlarımdaki yemler bitene kadar hasbihal ettik. Her bir gaga darbesi sanki bir derdimi aldı götürdü. Teşekkürler Haca Bayram Veli Efendim!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder