SAYFALAR

16 Ocak 2010 Cumartesi

Korsan Filmler Hakkında Bir Soruşturmaya Verdiğim Cevaplar


Sinema ile ilgili soruşturmalar çok hoşuma gidiyor. İnsanalar sizin hangi konuda ne düşündüğünüzü neden merak ederler, hep merak etmişimdir. Ama yine de bu tür merak sorularına hemen cevap veririm. www.tersninja.com'un baş editörü (Genel yayın Yönetmeni, sahibi) sevgili arkadaşım Ege Görgün de bu tür ilginç soruşturmaları fevkalade güzel biçimde yürütüyor. İşte benim korsan DVD seyredip etmediğime dair cevaplarım:

1. Korsan film seyrediyor musunuz?
C 1: Hayır, korsan film seyretmiyorum!

2. CD'den mi, internetten mi indiriyorsunuz?
C 2: Bunca yıldan beri beyaz perdede film seyrettikten sonra bit kadar ekranda, eleştirmek için film seyretmek bana göre değil.

3. Korsana neden karşısınız?
C 3: Emeğe ve yasalara saygılı olduğum için!

4. Sinema yazarlarının "iş icabı" olsa da korsan film seyretmesine karşı mısınız?
c 4: Evet. İş icabı yasa dışına çıkmak ne zamandan beri bir mesleğin gerekliliği ve etik kuralları içinde mütalaa edilir oldu?

5. Sinema aşkıyla, korsan aleyhtarlığının arasında kalınabiliniyor bazen. Sinemada gösterilmeyen ve DVDsi çıkmayan (misal Güney Kore filmleri) başka türlü seyretmek ümkün olmuyor. Amazon'dan film satın alabilmek ise herkesin harcı değil zira. Bu durum için ne düşünüyorsunuz?
c 5: Ben hiç iki arada kalmadım. Rekin Teksoy, bu konuda beni aydınlattı. Sinema tarihi kitabı ile ilgili röportaj yaparken aynen şöyle söyledi: "Yedi bin film seyrettim. Bir tane daha seyretsem ne olur, seyretmesem ne olur?" (Üstelik DVD'si çıkmayan filmler için de festivaller var!)

6. Sizce korsanı engellemek için daha fazla ne yapılabilir?
C 6: Herşeyin temeli özsaygıdır. Özsaygının kaynağı ise ahlâktır! Korsan'ı engellemek için ahlaklı insanların çoğalması babında Tanrıya yakarmak gerekiyor!

7. Bu anket hakkında ne düşünüyorsunuz?
C 7: Düşündüklerimi ilk altı maddede yazdım!

2 yorum:

  1. aaa, ne güzel soruşturmaymış. Hangi akıllı site yapmış acaba bunu? Keşke onu da yazsaymışsınız....

    YanıtlaSil
  2. Aradım buldum... www.tersninja.com imiş adres. Bence böyle bir yazıda belirtmeniz gerekiyordu. Üstelik bunlar sizi meslektaşınız ve sizi de adam yerine koyup sormuşlar. İsminizi resminizi de koymuşlar yanıtınızın üstüne... Sizse adlarını anmaktan imtina etmişsiniz.

    YanıtlaSil