SAYFALAR

26 Temmuz 2011 Salı

Abu Dabi Film Festivali’nde Film Gazeteciliği Eğitimi

Nisi Masa ve ADFF (Abu Dabi Film Festivali) Nisimazine, Abu Dhabi film gazeteciliği çalıştayının ikincisi için bir araya geliyor. Nisi Masa, çalıştayda yer almak üzere yedi hevesli genç film eleştirmeni ve bir fotoğrafçı arıyor. Katılımcılar, festivaldeki film gösterimlerini, gelişmeleri ve mücadeleyi anlatan, İngilizce ve Arapça dillerinde, bir günlük gazete çıkartmak üzere oluşturulacak uluslararası editoryal bir takımda yer almak için Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Abu Dabi Film Festivali’ne davet edilecek. Seçilen dört katılımcı Avrupalı, dört katılımcı ise Arap ülkelerinden olacak ve katılımcıların 18- 35 yaş arasında olması gerekiyor.

İkinci Nisimazine Abu Dhabi, genç gazetecilere hem uluslararası bir platformda hem de Nisi Masa’nın sinemaya ilgi duyan gençler için oluşturduğu ağda, tecrübeli eğitmenlerin rehberliğinde yeteneklerini geliştirme fırsatı tanıyacak. Daha önce Cannes, Uluslararası Rio de Janeiro Film Festivali, Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali ve İran Uluslararası Belgesel Film Festivali gibi festivallerde, dünyanın dört bir yanından 100’den fazla genç eleştirmen Nisi Masa’nın çalıştaylarından yararlanmıştı.

Çalıştaya başvuru için son tarih 15 Ağustos. Çalıştaya kabul edilen katılımcılar ise 22 Ağustos’ta açıklanak. Kabul edilen katılımcılar 12 Ekim tarihinde Abu Dabi’de olacak şekilde hazırlacanak. Çalıştaya katılacak olanların, laptop, fotoğraf makinası ve video kamera gibi ekipmanlarının olması şartı var. Bu ekipmanlara sahip olmayanlar ise başvuru formunda yetkilileri bilgilendirmek zorunda. Yetkililer bu konuda katılımcılara yardımcı olabilecek. Başvuru formuyla birlikte pasaport için gerekli şartlara uygun çekilmiş bir adet fotoğrafında gönderilmesi gerekiyor.

23 Ekim tarihinde sona erecek çalıştay süresince katılımcıların, konaklama, yemek ve ulaşım gibi ihtiyaçları festival yönetimi tarafından karşılanacak. (Uçak biletleri ve havaalanından servis dahil ) Katılımcılardan bir kereye mahsus, çalıştay başlamadan önce 200 Euro’luk katılım ücreti alınacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder