SAYFALAR

27 Mayıs 2011 Cuma

Estetik (Sağaltıcı) Güç Olarak Özel Saint Benoît Fransız Liseli Gençler ve Lüküs Hayat Opereti


Özel Saint Benoît Fransız Lisesi Tiyatro Kulübü öğretmeni Ayla İpek’in sorumluluğunda, öğrencilerin sahnelediği Lüküs Hayat Opereti’ni diğer tüm veliler gibi okulun tiyatro salonunda izledim. Gurur duymak kelimesinin kifayetsiz kaldığı dakikaların hangi anlar olduğunu o gece bir kere daha fark ettim. Ortaokul’dan sonra devam ettiği bu seçkin okulda, oğlum Çağrı’nın kişiliğinin -tıpkı diğer veliler gibi- yepyeni bir çehre kazanmasının yeni aşamalarını izledim. Bir baba için bundan daha önemli başka bir hal yoktur… O sahnede gördüğüm şey ise oğlum ve tüm arkadaşlarının gerektiği zaman “yekvücut” olabilmeleri, bir “estetik güç” oluşturabilmeleri idi. Bu ülkenin geleceğinin sanat ile ilgilenen ve sanatı bir “pozitif güç” olarak kullanabilen gençlerde olduğunu kurucu Atamız Gençliğe Hitabe'sinde söylememiş miydi?

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da teşekkür listem var: Özel Saint Benoît Fransız Lisesi Müdürü Luc Vogen’e, Türk Müdürü Lilian Ünal’a, sorumlu öğretmen Ayla İpek’e, Orkestra Şefi Doğan Kospançalı’ya ve adlarını tek tek sayacağım tüm oyun arkadaşlarına, emeği geçenlere tebriklerimi tekrarlıyorum.  

Oyunda emeği bulunan tüm ekibi tekrar tekrar kutluyorum. İşte sanatı bir “estetik güce” dönüştüren o ekibin tümü:

Müzik: Doğan Kospançalı önderliğindeki Saint Benoît Okul Orkestrası üyeleri: Aksel Özabacıyan, Çayka Gürpınar, Çınar Büyükçınar, Öykü Karadağ, Serhan Öztekin.

Teknik Ekip: İdil Ademir, Merve Acarsoy. Dans Koreografi: Ece Özgenel.

Oyuncular: Asya Ellik (Nüveyre), Batuhan Törer (Zonguldaklı Rıza Bey), Enes Karaçayır (Ruhi), Can Çarkoğlu (İrfan), Çağrı Çokyiğit (Fıstık), Elif Yağmur Kaymaz (Belkıs), Emre Sümer (Veysi), Ferda Güler (Güllü), Gülce Sevinç (Lütfiye), Güneş Çiçek (Zeynep), Hanzade Gürkan (Bir Adam), İlayda Özdemir (Atıfet), Kerim Zuvin (Külhanbey Rıza), Kübra Karapirli (Pembe), Merve Acarsoy (Bir Hizmetçi), Merve Alpakın (Nesrin), Nisa Yıldırım (Şadiye), Tolgahan Deliismail (Şevket), Yusuf Tan Demirel (Memiş – Ruşen)

Not: Doğan Kospançalı önderliğindeki Saint Benoît Okul Orkestrasının yorumu sayesinde SBTT Ekibi, Kartal Belediyesi ile İstanbul Mizah Tiyatrosu’nun düzenlediği liseler arası tiyatro yarışmasında En İyi Müzik ödülüne lâyık görüldü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder