SAYFALAR

15 Mayıs 2010 Cumartesi

YUNANİSTANLI YÖNETMEN ANGELOPOULOS MESAJ GÖNDERDİ

17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ‘Onur Konuğu’ dünyaca ünlü yönetmen Theo Angelopoulos, Altın Koza’ya mesaj gönderdi. Haziran ayında bir hafta boyunca Adana’da olacak yönetmen mesajında, film festivalleri gibi kültürel etkinliklerin ülkelerarası dostluk ve iletişimin gelişmesinde çok önemli etkilerinin olduğunu vurguladı. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 – 13 Haziran tarihleri arasında yapılacak 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Konuğu dünyaca ünlü yönetmen Theo Angelopoulos, festivale mesaj gönderdi.

Sözlerine, ‘Atina’dan, Altın Koza Film Festivali’ne, festivalseverlere ve ev sahibi şehir Adana’ya, sıcak selamlarımı gönderiyorum’ diyerek başlayan yönetmen; ‘İçinde bulunduğumuz bu zor zamanda, dünyanın en çok ihtiyacı olan şey, halklar arasındaki dostluk ve dayanışma. Film festivalleri gibi sanatsal ve kültürel etkinlikler, bu iletişimin ve dostluğun gelişebilmesi için çok önemli unsurladır. Özellikle, Yunanistan ve Türkiye arasındaki kardeşliğin güçlenmesi için bu tür kültürel faaliyetler vezgeçilmezdir.  

Türk sinemaseverlerin, filmlerime uzun yıllardır gösterdiği ilgi beni çok etkiliyor. Yine Türk sinemasının son yıllarda uluslararası alanda gösterdiği başarıları da büyük bir merak ve sevinçle takip ediyorum. Altın Koza’da görüşmek üzere, herkese iyi festivaller’ dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder