SAYFALAR

31 Mayıs 2010 Pazartesi

Erdem Özgen, Türk Sanat Müziği’nin “Son Şövalyesi” İlan Edildi

Ünlü Türk Sanat Müziği yorumcusu Erdem Özgen, son albümü “Farzet” isimli son albümünü, Yaşar Özel ve Vedat Çetintaya’nın da katıldığı bir gecede tanıttı. Bestesi Necdet Tokatlıoğlu’na ait olan Farzet’i sahnede canlı yorumlayan ve konukları tarafından uzun süre ayakta alkışlanan Özgen’i, iki büyük usta, Özel ve Çetinkaya, “Son Şövalye” ilan ettiler.


Türk sanat müziğinin geleneksel olarak sunulduğu gazinoların birer birer kapanmasından sonra çağdaş medya mecralarında da yer bulamaz olmasına karşı isyan ettiği ve inadına albüm çıkartmaya devam ettiği için “Son Şövalye” ilan edilen Erdem Özgen ise hem ümitli, hem iddialı.
Özgen, Bütün olanaksızlıklara rağmen hala neden albüm yaptığını şöyle anlatıyor: Klasik Türk Müziği icrası benim yaşam biçimim. Yaşamım boyunca en mutlu olduğum yer müzik icra ettiğim anlarda sahnedir. Hayatımdan, ailemden, kesemden, sağlığımdan fedakârlık ederek Türk Müziği icrasına devam ettim edeceğim.”

HABERİN DETAYLARI?
İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı mezunu ve Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı Erdem Özgen televizyon, radyo programları ve konserlerindeki gözlemleriyle müzikseverlerin en çok istediği seçkin şarkılardan oluşan ‘’FARZET’’ isimli albüm ile 6 yıl aradan sonra yeniden dinleyicilerin ile buluşuyor.
Albümün ismine Bestesi Necdet Tokatlıoğlu Güftesi Ali Tekintüre’ye ait ‘’FARZET’’ isimli şarkıyı verme sebebini ise dinleyicilerin yoğun sevgi ve isteğine bağlayan sanatçı, bu şarkının kısa bir sürede herkes tarafından sevilip bir slogan gibi benimseneceğine yürekten inandığını söylüyor.
Erdem Özgen, albümü içinde dikkat çekici yeni eserlerinde olduğunu, bunun yanı sıra Yusuf Nalkesen, Suat Sayın, Arif Sami Toker, gibi önemli bestekârların seçkin ve sevilen şarkılarının da dinleyicilere bir nostalji rüzgârı yaşatacağını belirtti.
Özellikle günümüzde yanlış icra, eğitimsiz üslup, eksik diksiyon ve şarkı seçimlerinde büyük bir boşluk yaşandığını ve müzik sever dinleyicilerin bu konuda şikâyetçi olduğunu da belirten Özgen çıkardığı bu albümdeki iddiasının hem bu memnuniyetsizliği giderebilmek hem de bu boşluğu doldurmak olduğunu da sözlerine ekledi.

1 yorum: