SAYFALAR

14 Kasım 2009 Cumartesi

4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali Hüzünle Açıldı

4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, 13 Kasım 2009 Cuma akşamı Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos) yapılan hüzünlü bir törenle açılıdı. Ahu Türkpençe ve Ali Sunal’ın sunduğu törende hayatını kaybeden eski başkan Hikmet Şahin anısına bir klip gösterildi. Devasa salona çöken hüzünlü hava tören boyunca devam etti. Ta ki Yeşilçam'ın dev isimlerinden Nedret Güvenç ve Muzaffer Tema’ya “Onur Ödülleri” takdim edilene kadar...


Muzaffer Tema ödülünü almak için çıktığı sahnede, "Türk sinemasına bu kadar önem veren bir başka şehir görmedim. Yaşasın İzmirliler!" dedi. O andan itibaren salondaki hüzün havası yerini gülüşmelere ve fısıldamalara bıraktı. Törende Türk sinemasına yardımcı oyuncu (karakter oyuncusu) olarak ellişer yıl emek veren Baykal Kent ve Hakkı Kıvanç’a birer “Emek Ödülü” verildi.

RECEP ALTEPE: BURSA YENİDEN KÜLTÜR BAŞKENTİ OLACAK


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe da festivali desteleyeceğini belirterek kültür sanat ve kentlilik bağlamında güzel bir konuşma yaptı. Altepe, kültür sanatsız bir kent hayatının olmayacağını, Bursa'nın film festivali ve diğer kültür sanat etkinlikleri ile geçmişte olduğu gibi bir kültür başkentine dönüşeceğini vurguladı.

ALİ ÇALIŞIR'IN HÜZÜNLÜ SEVİNCİ

Geçen yıl da yazdığım gibi Türkiye'deki festivallerin en genç başkanı, daha da önemlisi bir festivali kendi avuçlarında büyüten ekibin başındaki isim olan Ali Çalışır, festival ile beraber olgunlaşıyor. Çalışır, konuşmasında İpekyolu Film Festivali'nin kurucularından Hikmet Şahin'e vefa gösterip anarken, aynı zamanda etkinliğin gelişmesindeki olumlu seyri dile getirdi.

GHASSAN MASOUD'A ONUR ÖDÜLÜ!

“Kurtlar Vadisi Irak” ve “Kelebek” filmlerinde oynayan ve Ridley Scott’ın “Cennetin Krallığı / Kingdom of Heaven” filminde Selahaddin Eyyübi karakterini canlandıran Suriyeli oyuncu Ghassan Masoud Festival Onur Konuğu olarak bir onur ödülü ile taltif edildi.
Ghassan Masoud, Arapça yaptığı konuşmasında Bursa'nın kendi şehrine ve köyüne çok benzediğini, dini, kültürel ve genetik bağlarımızın olduğunu belirtere, "Yemeklerimiz, sokaklarımız, hatta yüzümüz bile birbirine benziyor. Ayrıca yüzyıllarca hilafetin bu topraklarda olduğunu unutmayınız!" dedi.

Festivalin Açılış Filmi “Aramızda / Entre Nos”

Törenden sonra, Paola Mendoza ve Gloria La Morte’nin birlikte yazıp yönettiği 2008 Kolombiya, ABD ortak yapımı “Aramızda / Entre Nos” filmi gösterildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder