22 Eylül 2016 Perşembe

Türk Sinemasını Güçlendirecek Yepyeni Bir Platform: Fılm Tmr

16-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 53. Uluslararası Antalya Film Festivali bu yıl da sinemamız açısından önemli yenilikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Türkiye filmlerinin ulusal ve uluslararası iletişim, networking ve pazarlamalarına katkıda bulunmak üzere kurgulanan ve film sektörünü şimdiden çok heyecanlandıran FILM TMR başlıyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel’in geçtiğimiz hafta basın toplantısında da önemini vurguladığı, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin en dikkat çekici bölümleri arasında Türkiye sinemasının geleceği adına önemli bir adım olan FILM TMR (Film Talent Marketing Rounds) Antalya Film Forum’dan sonra yeni bir buluşma için sektörü Antalya’ya davet ediyor.

Türkiye filmlerinin hem iletişim hem de ticari olarak daha da güçlenmesi açısından büyük önem taşıyan bu yeni platform, zaman içerisinde Türkiye filmlerinin hem Türkiye’de hem de dünyada; televizyon, dağıtıcılar, online film alıcıları gibi kanallar aracılığı ile çok daha fazla insana ulaşmasına vesile olacak..

“”FILM TMR, Sinemamız adına büyük bir adım”

53. Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren; “Sinemamızın geleceği adına büyük bir adım olan FILM TMR ile hedefimiz; Türkiye sinemasının tüm bileşenlerini, Türkiye ve dünya sinema sektörü ve medyası ile kendi ülkesinde ev sahibi olmanın avantajlarından faydalanarak buluşturmak” derken bu özel bölümün amacı hakkında bilgiler paylaştı.

Elif Dağdeviren; “Festival seçkisinden bağımsız olarak tüm tamamlanmış filmlere açık olan FILM TMR’nin amacı dağıtımcılar, televizyon alıcıları, online film dağıtımcıları, uluslararası festivaller gibi tüm alıcıların, Türkiye’de Ocak 2015’ten sonra çekilmiş filmleri seyretmelerini ve bir araya gelebilmelerini sağlamak. Kısa ve uzun vadede özellikle ticari anlamda sinemamızda kazanımlarını göreceğimize inandığımız bir bölüm. Türkiye’de üretilen uzun metrajlı filmlerin dünyaya açılabilmesi için gerekli ilişkilerin kurulacağı, film pazarlama, ilişki sağlama ve iletişim platformu. Aynı zamanda da bitmiş filmlerin pazarlanmasına, tanıtılmasına yönelik atölyeler, çalışmalar ve birebir görüşmeler de yer alacak” dedi.

Geçen yıl festival sırasında duyurusu yapılan ve yıl boyunca sektörden alınan geri dönüşler ile şekillenen FILM TMR, 16-23 Ekim tarihleri arasında festivalin yeni merkezi Cam Piramit’te gerçekleşecek. Bu bölüme, Ocak 2015 sonrasında çekilen tüm Türkiye yapımı filmler, festivalin resmi internet sitesi antalyaff.com üzerinden 29 Eylül Salı gününe kadar başvurabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder