6 Mayıs 2014 Salı

Ankara Uluslararası Film Festivali Onur Ödülleri

Hülya Koçyiğit
​Ankara Uluslararası Film Festivali bünyesinde verilecek,Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı özel ödülleri açıklandı. Buna göre, “Aziz Nesin Emek Ödülü” Hülya Koçyiğit’e,“Kitle İletişimi Ödülü” Sevda – Cenap And Müzik Vakfı’na ve “Sanat Çınarı Ödülü” ise Meriç Sümen’e verildi. ​Bu yıl 25.si düzenlenen Festivalde “Onur Ödülleri”İrfan Demirkol’un başkanlığındaki Vakıf Yönetim Kurulu tarafından kendi alanlarında öne çıkan kişi ve kuruluşlara veriliyor. Bu çerçevede “Aziz Nesin Emek Ödülü”, “1963 yılında “Susuz Yaz” filmiyle başlayan sinema oyunculuğu kariyeri boyunca 
canlandırdığı her karakterle gösterdiği üstün başarısı, kazandığı ödülleri, Türk sinemasına yapmış olduğu yadsınamaz katkısı” nedeniyle “Devlet Sanatçısı” Hülya Koçyiğit’e verildi.


​Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı, “Kitle İletişimi Ödülü”nün ise Sevda – Cenap And Müzik Vakfı’na verilmesini kararlaştırdı. Vakıf, ödülün gerekçesinde,“ülkemizde polifonik müziğin geniş halk kitleleri tarafından sevilip benimsenmesi amacıyla düzenlediği konserler, festivaller, verdiği ödüller ve burslar, yayınladığı kitaplar ve müzik albümleriyle sadece müzikte değil tüm sanat disiplinlerinde sanatseverlere sunduğu etkinlikler”nedeniyle bu ödülün Mehmet Başman nezninde Sevda – Cenap And Müzik Vakfı’na verildiğini açıkladı.

​“Sanat Çınarı Ödülü” ise ünlü balerin, “Devlet Sanatçısı” Meriç Sümen’in oldu. Meriç Sümen bu ödülü,“Türk bale sanatının gelişmesi ve geniş halk kitleleri tarafından benimsenmesi için rol aldığı yapımlarda gösterdiği olağanüstü sahne başarısı, uluslararası arenada ülkemizi büyük başarıyla temsil ederek bizi gururlandırması, yönetici ve eğitmen olarak da genç nesillerin yetişmesine sağladığı katkı” nedeniyle aldı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder