16 Ağustos 2013 Cuma

Halkın Portakalı’nda eğitimler devam ediyor


Antalya Büyükşehir Belediyesi  Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4– 11 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek 5. Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesinde eğitimler devam ediyor. Halkın Portakalı projesine bu yıl 185 kursiyer başvuruda bulundu. Antalya'nın farklı bölge, semt ve mahallelerinden, farklı meslek, yaş ve sosyal gruplardan kişilerin yer aldığı projeye bu yıl ilçelerden de katılımlar oldu.

Film çekimleri 31 Ağustos’ta başlıyor
Konusunda deneyimli ve uzman eğitimciler tarafından  verilmekte olan teorik ve pratik eğitimler Ağustos ayı boyunca devam edecek. “Senaryo”,  “kurgu”,  “ses ve görüntü”, “film yapımı”, “sinematografik anlatım”, “müzik” ve “oyunculuk” dallarındaki eğitim sürecinde oluşacak gruplar, 31 Ağustos’tan itibaren film çekimlerine başlayacaklar.

Toplam 30 bin TL ödül
Halkın Portakalı filmlerinin bu yılki ana teması “Ben, Antalya” olarak belirlendi.
Çekimleri tamamlanan ve festival programı kapsamında gösterime giren filmler Halkın Portakalı ödülü için yarışacak. Yarışma sonunda birinci gelen filme 15 bin,  ikinci filme 10 bin, üçüncü gelen filme 5 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL parasal ödül verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder