8 Aralık 2012 Cumartesi

Şair Hilmi Yavuz: Yaptıklarımın mürüvvetini görmekten mutluluk duyuyorum!

HİLMİ YAVUZ
76 yıllık hayatına60’a yakın eser sığdıran Hilmi Yavuz için şairliğinin 60. yılı münasebetiyle sempozyumyapıldı. Kültür Bakanlığının katkılarıyla Medeniyet ve Kültür AraştırmalarıMerkezi tarafından düzenlenen sempozyuma; Kültür ve Turizm Bakanı ErtuğrulGünay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Prof. Dr. İlber Ortaylı veyazarlar ile Yavuz’un okuyucuları katıldı. Hilmi Yavuz’un Doğu ile Batı, eskiile yeni arasında köprü, zıtlıkların birleştiği bir kişi olduğu vurgulandı. Hilmi Yavuz ise duygularını şu sözlerle dışa vurdu: 
"Çok mutluyum. Bizim toplumumuz biraz ölüseven bir toplum. Bu yüzden genellikle insanlar öldükten sonradeğerlendiriliyorlar. Bu bakımdan kendimi bahtiyar addediyorum. Hayattayken,eski deyimle yaptıklarımın mürüvvetini görüyorum. Çok güzel.
Açılış konuşmalarındanr birini duygulu bir konuşma ile yapanKültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay şunları söyledi: Hilmi Yavuz iledostluğumuz 40 yılı bulur. Asker arkadaşıyız... Çocuklar gibi askerlikçağındaki gençler de acımasızdır. Biraz da zorla askere getirilmiş olanağabeylerini dede, baba diye nitelerler. Babalar dedeler sırası vardır. BenHilmi Yavuz’u o sıralarda tanıdım. Okulu bitirir bitirmez aradan çıksın diyeaskere gitmiştim. O biraz da zorla, kerhen, gönülsüz gelmiş gibiydi. Aramızda10 yaştan fazla fark var. Akşam saatlerinde boş alanlar bulduğumuzdaarkadaşlarımızla birlikte söyleşilerde araya şiirler de katarak ilgiyledinlediğimiz bir ağabeyimiz oldu. 70’li yılların başıydı. Bizim bu dostluğumuz12 Mart ile darma dağın oldu, herkes bir tarafa savruldu.


Protokol konuşması yapmak üzere çağrılan AK Parti GenelBaşkanı Yardımcısı Hüseyin Çelik de, “Protokol konuşması yapmak üzereçağırılmama alındım. Hocalarımız kabul ederse ben de bir edebiyatçıyım. Amaherhalde siyasi kimliğimiz daha öne çıkıyor.” Dedi.

Coşkun Çokyiğit ve Hilmi Yavuz
Sempozyumda, “Sahih Bir Şiirin 60 Yıllık Serüveni: HilmiYavuz’un Şiiri, Hilmi Yavuz’un denemeciliği ve anlatı yazarlığı, Batı ve Doğudüşüncesi kavşağında Hilmi Yavuz ve İslam Medeniyeti Düşüncesi; Hilmi Yavuz’unFikir Yazıları” konu başlıklarını. Prof. Serdar Bedii OMAY, Prof. Dr. ErdoğanERBAY, Prof. Dr. Gürol IRZIK, Prof. Dr. Şaban SAĞLIK, Prof. Dr. Yavuz DEMİR,Prof. Dr.Dilek CİNDOĞDU, Prof. Dr. Mukadder ERKAN, Prof. Dr. Süleyman HayriBOLAY, Prof. Dr. Burhanettin TATAR, Doç. Dr. Abdülhalim, AYDIN,  Doç. Dr. Bahtiyar ARSLAN, Doç. Dr. Ali UTKU,Yrd.Doç.Dr. Mustafa Zeki ÇIRAKLI, ve Yrd. Doç. Dr. Zeynep GEMUHLUOĞLU tartıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder