1 Aralık 2012 Cumartesi

BM, FİLİSTİN'E KÜÇÜK BİR BUSE VERDİ VERMESİNE DE

  Filistin'in BM Temsilcisi Riyad Mansur.  


BM, Filistin'e küçük bir bûse verdi. Tarih, bize gösteriyorki bu tür bûseler pahalıya mal olur... Mezopotamya ve Orta Doğu tarihi için hepimizin bildiği gibi Batılı büyük adamlar "uygarlığın tarihi"dir, derler... Uygarlık denince insanın aklına hiç gelmeyen şeyler geliyor! Size bir uygarlaşma hikayesi anlatacağım, küçük dilinizi yutmasanız bile hayret içinde kalacaksınız...
Binlerce yıl önce, Hipuru, yani "nehri geçenler/göçebeler" anlamına gelen bir isimle anılan bir topluluk Orta Doğu'da hayvanlarının peşinde dolaşıyormuş. Kenan diyarında da bulundukları oluyormuş. Bunlar Hipuru adı le anılırken, "Tek bir Tanrı vardır!" diyerek, insanlığın zihninde bozulan din gerçeğini ve Tanrı algısını Tevhid'e bağlayan İbrahim Peygamber'in adı ile anılmışlar. Daha sonra da İbrahim'in torunu, İshak'ın oğlu Eyüp'ün bir güreşten sonra edindiği isimle anılmaya başlamışlar. Eyüp Peygamber, Kenan ilinden ata toprakları Harran'a döndüğü bir gün karşısına çıkan biri ile güreşir. Yenişemezler. Tanrı kendini tanıtır ve Eyüp'e, "Tanrıyla güreşen" anlamında İsrail adını verir. Soyunu kumlar gibi çoğaltacağını vaat eder. 

Böylece İsrailoğulları diye anılmaya başlayan topluluk, yeniden Kenan diyarına döner. Bir Kenanlı, İsrailli bir kızdan önce bir buse alır. Derken birlikte olur! Bu duruma çok kızan İsrailli kabile reisleri savaşa hazırlanır. Savaşın kapıda olduğunu anlayan Kenanîler'in kıralı İsraillilere görücügider. "Kavgaya ne gerek var. Bu oğlan ile kızı evlendirelim. Bundan sonra da evlilik ilişkilerini, alış verişi çoğaltalım. Gelin pazarlarımızda malınızı satın, alacağınızı alın" gibi barışçı şeyler söyler. İsrailliler sureta kabul etmiş görünürler ve bir şart ileri sürerler: "Tüm Kenanîler sünnet olacaktır!"

Kenanlıların tüm erkekleri sünnet olur. Orta Doğunun sıcağında yaralariyice olgunlaştığı 3'üncü gün İsrailliler Kenanî'lere sürpriz yapar! Korkunç savaşta oluk oluk kan akar. Kenanî erkeklerinin hemen hepsi öldürülür. Mallara, kadın ve çocuklara elkonulur. 

KISSADAN HİSSE:
Filistinli kardeşler dikkat! BM ye güvenip düğün yapmayın!


DİPNOTU:
İsrail resmi ağızları, "4 bin yıldır butopraklardayız" diyor ya! Yanlış! Onlar göçebeydi (Hi/a/puri). O topraklarda yerleşik olanlar Kenanîler'di. Üstelik Mısır sürgününden sonra bile Kenanlılar hala orada yaşıyordu. Uzun süren kölelik ve esaretten onları, Hz. Musakurtardı. Bu kurtuluştan sonra da Yehova şöyle demiş:
"Ülke halkını (yani Kenanlıları) elinize teslimedeceğim. Onları önünüzden kovacaksınız!

İnsanın, "Neden yahu? Kenanlılar insan (kul) değil miymiş?" dememesi mümkün mü?

Mini Not: Bu arada Yahudi kelimesinin, Yunanca Judaismo'dan geldiğini ve bir dönem kuzey ve güney olarak ikiye ayrılan krallığın güney kolundakiler Yahuda yani Güney krallığına mensup denildiğini öğrendim.

Demek ki, İsrailoğulları da Kuzey Kırlallığına mensuplar...

Peki bu iki krallığa ne mi oldu? Babil sürgününe götürüldüler, çünkü devletleri bir başka Orta Doğulu kavim tarafından başlarına yıkıldı..

Yani Filistî'lerin Yahudilerin (İbanîler, İsraililer, Musevîler) kötü kaderine hemen hemen hiç dahli yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder