7 Ekim 2012 Pazar

Derin Düşünce, 19. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başkanı Hülya Avşar'ı İsyan Ettirdi: "Bu filmi kovuyorum!"


19. Antalya Altın portakal Film Festivali'nin ilk günü, Jüri Başkanı Hülya Avşar, tüm kuralları bir yana bırakarak ilk seyrettiği film hakkında açıkça fikrini bildirdi. M. Çağatay Tosun'un yönettiği ve bütün ailevi niteliklerini yitirmiş bir ailenin küçük kızı Derin'in babasına olan masum sevgisini, seyirciye göre "çocuk pornosu görselliği" ile anlatan film hakkında Hülya Avşar: "Ben bu filmi hiç beğenmedim. Kesinlikle yarışmadan kovuyorum!" diyerek fikrini belirtti.
Yüz hatları son derece gergin olan Avşar, jüri başkanı olarak filmi hiç dikkate almayacağını veya yarışma dışı mı tutacağına ilişkin soruya ise bir yanıt vermeden salondan ayrıldı

Film ekibinin söyleşi çadırında yaptığı seyirci değerlendirmesinde ise Antalyalılar filme ve ekibine çok ağır sözler sarfetti. Film ekibinin başı olan Tosun, "ensest" konusunu işlemediklerini ifade etmek zorunda kaldı.

Cenaze evinde iki fahişe ile seks, bir intihar bir cinayetin polissiz biçimde kabirde son bulması gibi dramatik ve gerçeklik hataları da olan film hakkında uzun eleştirilerimi ise daha sonra paylaşacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder