18 Mart 2010 Perşembe

Serra Yilmaz'ın Yorumuyla Eugène Ionesco Fransız kültür Merkezi'nde

İstanbul Fransız Kültür Merkezi doğumunun 100. yılı kutlanan Eugène Ionesco’yu anmak üzere tiyatro ve edebiyatı bir araya getiren bir etkinliğe, 20 Mart Cumartesi günü 19.00'da ev sahipliği yapacak. Fransız aktör Denis Podlaydès ve Serra Yılmaz’ı aynı sahne üzerinde buluşturacak olan etkinlik edebiyat ve tiyaroseverlere sıradışı bir akşam öneriyor.


Fransız oyun yazarı ve akademisyen Eugène Ionesco’nun doğumunun yüzüncü yılı vesilesiyle, yazarın tek romanı olan Le Solitaire’den (Yalnız Adam, çeviren: Bertan Onaran), eserin zenginliği ve çeşitliliğinin vurgulandığı okumaların yapılacağı bir edebiyat akşamı düzenleniyor.

Ünlü Fransız sinema ve tiyatro aktörü, iki Molière ödülü sahibi Comédie Française’den Denis Podalydès, birçok ödülü bulunan ve yönetmen Ferzan Özpetek’in vazgeçemediği büyük sinema ve tiyatro oyuncusu Serra Yılmaz ile birlikte bu etkileyici yapıtı yorumlayacaklar.
Fransızca ve Türkçe

İstanbul Romen Kültür Merkezi ve Metinler ve Sesler Derneği işbirliği ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkısıyla yapılan etkinliğe giriş ücretsizdir.


İstanbul Fransız Kültür Merkezi
İstiklal Cad. N:4 Taksim
0212.393.81.11

1 yorum:

  1. Başarılar dilerim....Sevdiğim sanatçıların sanatını paylaşmak çok zevkli
    sevgilerimle (darya)

    YanıtlaSil